[O1] Problemy z elektryką

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • pawel-e34
    Classic
    • 2010
    • 1

Jeszcze o zimie w Cro od tambylca (za cro.pl)
    Wygląda na to, że sytuacja jest dość dramatyczna:

Niestety zaczele spliwac i coraz bardziej smutne i dramatyczne info od ruznich organizacji GSS (Gopr) informuje ze na drogach nieco na polnac od Splitu sa zaspi 4 m wysokosci. Sasiedzi na wsiach zaczinaja sie organizowac w samopomoc. Odnajduha zamarznientych sasiadow ktorzy sie wibrali po drzewo lub na pomoc owcm i krowam w oborach. Wielu domost niema prandu. Niekture miasta jak Imotski, Slivno, Vrgorac sa odciente od reszty poniewarz zaspi sa z powodu buri nie do usuniencia. Cale wioski sie organizuja ze by chorich potrzebujancish dialize na plecach i saniach zawiesc do szpitalow. Jak w Splicie jest prawie 0,5 metru to za gurami jest duzo wiencej. Dzieci w Splicie sie ciesza, licza ze w poniedzialek bedzie bez szoly. Pozdrawiam Leon
  • Tabak
    Classic
    • 2009
    • 1

Witam,

Mój pierwszy post i od razu z prośbą o Waszą pomoc

Od pewnego czasu zauważam pewne problemy w działaniu elektryki w aucie i chciałbym je rozwiązać we własnym zakresie (wiadomo, kwestie ekonomiczne). Znalazłem jedynie podobne odpowiedzi, ale nie dotyczące dokładnie mojego problemu / ów. Prosiłbym zatem o poradę.

Objawy:

1) Po włączeniu świateł gaśnie mi podświetlenie zegarów i wyświetlaczy. Po wyłączeniu świateł, sytuacja wraca do normy. Czasami podczas jazdy podświetlenie samo się pojawia, ale po wyjęciu kluczy ze stacyjki i ponownym ich włożeniu, znowu problem wraca. Problemy te zaczęły się podczas srogich mrozów tej zimy i do tego czasu same nie chciały się naprawić...

2) Świeży problem, który pojawił się wczoraj dotyczy wycieraczek. Nawet po ich wyłączeniu słychać pracę przerywnika i same zaczynają pracować. Ich praca trwa parę - parenaście ruchów i się wyłączają ostatecznie (nie ma reguły co do ilości, czasem popracują pare sekund, czasem dłużej), ale lada dzień może się okazać, że się w ogóle nie wyłączą i pojawi się problem.

Z tego co usłyszałem od ludzi, oba przypadki to prawdopodobnie zwarcie do masy, ale w którym miejscu powinienem tego szukać?

Dziękuję z góry za odpowiedź.

Octavia I 1997, SLX TDI

Komentarz

Pracuję...